Kvinnelig kokk tar ut et brett med boller fra bake-off ovn

Hva er en bake-off ovn?

Og ikke minst, hva kan bake-off ovner brukes til? Under gir vi deg et raskt overblikk.

 

En bake-off ovn er kort forklart en varmluftsovn med konveksjonsteknologi som brukes til å steke enten tinte eller frosne deigemner av gjærbakst eller annen bakst. Du ser dem ofte på kafeer, kiosker og bensinstasjoner. 

Konveksjonsteknologien sørger for at varmen sirkuleres jevnt i hele ovnsrommet slik at all baksten får lik og jevn oppvarming.
 

Bake-off mot matsvinn

I de aller fleste tilfeller blir deigemnene til bruk i bake-off ovner fryst ned og oppbevart slik. Når de skal stekes, gjøres det gjerne raskt og enkelt fra fryst tilstand. På den måten kan du ha god kontroll på mengden bakverk som blir stekt og samtidig minimere matsvinn.
 

Les også: Hva kan en bake-off ovn brukes til?

 

Flere varianter bake-off-bakst

Det finnes flere varianter bakverk som brukes til bake-off steking. De aller vanligste er småbakst som hvetebakst, wienerbakst, men også brød og rundstykker.

Det varierer også om det er rå deigemner som må tines og heves før steking, eller deigemner som kan stekes fra frossen tilstand. Det er heller ikke uvanlig med halvstekte bakevarer som brød og rundstykker. 


 

Stort utvalg bake-off ovner

I nettbutikken vår finner du et stort utvalg bake-off ovner både i ulik størrelse og prisklasse. Du kan til og med kjøpe kombinert bake-off og kombidamper ovn.

 

Her kan du lese mer om: Kombidamper og bake-off ovn i ett

 

Besøk nettbutikken vår her eller ta kontakt med oss her om du trenger hjelp til å velge din neste bake-off ovn.